Referensit

Rinnetontti piha (Pietari, Venäjä)
Tämä tontti kukkulalle oli haaste. Raskas savimaa, täynnä kiviä ja voimakkaat tuulet piti ottaa huomioon. Kivikot ja matalat kasvit olisi luonnollinen vaihtoehto tähän pihaan. Lopputulos on kuvissa

Kaupunkipuutarha Pietarin keskustassa (Pietari, Venäjä)
Tämä puutarha kuuluu D. I. Mendeleevin metrologian instituuttiin. Sillä oli pitkä historia, mutta se kaipasi rekonstruktiota. Uudistettu puutarha toivottaa jälleen vierailijat tervetulleeksi ja on instituutin henkilökunnan suosikkikohde. Kuvat oli otettu vuonna 2012

Metsätontti piha (Pietarin ja Viipurin välillä)
Metsässä on aina erikoinen tunnelma. Ja kun siellä on myös puro, se on aivan maaginen. Kukkapenkit etupihalla ovat värikkäät ja kutsuvat. Takapihassa, päinvastoin, kasvatetaan luonnollisia perennoja, ettei metsän rauha häiriinny.

Rivitaloyhtiön piha-aluen suunnittelu (Tampere, Suomi)
Suunnittelin tämän pihan harjoittelijana ollessani Merjan Puutarha Oy’ssä vuonna 2012. Tontin nimi oli “Tiinantupa” ja suunnitelmassa sitä korostettiin antamalla nimikkeet “olohuone”, “leikkihuone” ja yms toiminnallisille alueille.

Rivitalon pihan suunnittelu (Göteborg, Ruotsi)
Pihan omistaja Ruotsista ei pitänyt tavallisesta rivitalon takapihasta, jossa oli vain nurmikko ja pensasaita. Hän halusi kukkivan pihan täynnä ruusuja, perennoja ja koristeheiniä. Hänen unelmansa on toteutettu.

Pohjoinen piha (Murmansk, Venäjä)
Pohjoisessakin voi olla kaunis puutarha, se vain tarvitsi oikean ekologisen ratkaisun ja tietoa kasvista, jotka menestyvät vaikeissa olosuhteissa Tämän tontin pinta-ala on 2000 m2, josta toinen puoli on alkuperäinen metsä, joka oli huolellisesti säilytetty, ja toinen puoli (mm talon ympärillä) on erilaisia istutuksia. Asiakkaiden mukaan kasvit kehittyvät hyvin vuosi vuodelta ja talvehtivat erinomaisesti.

Kapea mökkipiha (Moskova, Venäjä)
Kapealla rinnetontilla sijaitsi vanha omenatarha. Tehtäväni oli suunnitella lapsiystävällinen kukkiva puutarha, minne rakennetaan kaksi mökkiä . Myös suuri osa omenapuista piti säilyttää.
Diagonaalinen asettelu tuli ratkaisuna.
Kuvissa on rakennusprosessi.

Moderni piha (Moskova, Venäjä)
Tämän pihan omistajat ovat graafisia suunnittelijoita. Toiveissa oli tosi moderni piha, hollantilaisen aallon (eli Dutch wave) tyylisiä istutuksia ja alue, jossa säilytetään alkuperäinen kostea alanko. Se alue on tärkeä, koska siellä elää harvinaisia vihreitä sammakoita. Asiakkailla oli monia mielenkiintoisia ideoita ja he hyväksyivät myös epätavallisia ratkaisuja suunnittelijalta.

“Asuntomessujen tyylinen” piha (Pietari, Venäjä)
Asiakas Pietarista ihailee suomalaisia asuntomessuja. Lähes joka vuosi hän vierailee Asuntomessuilla. Omassa pihassaankin hän halusi “asuntomessujen tyylisen” ratkaisun — eli iso nurmikko, grillipaikka, tuija-aita tontin ympäri, helppohoitoisia istutuksia, mm. havuja ja pensaita, kuorikate istutusalueella. Näyttääkö tämä piha vähän suomalaiselta?

Omakotitalon piha suunnittelu (Suinula, Suomi)
Uusi omakotitalo oli rakennettu vanhalla tontilla, siksi piha tarvitsi uutta suunnittelua. Maan korkeusero naapurin tonttiin nähden ja jyrkkä rinne talon takana olivat tärkeimmät ongelmat. Mutta istutuksistakin piti miettiä, mitkä sopisivat happamaan maahan.

Paritalon piha (Kangasala, Suomi)
Omassa pihassaan puutarhuri voi kokeilla kaikkea, mitä haluaa! Mutta parempi on, jos puutarha sopisi ympäristöön ja olisi helppohoitoinen, koska kesällä puutarhurilla ei ole aika hoitaa omaa piha.
Selkeä nurmikon muoto, korkea istutusaltaat, joihin rikkaruoholle on vaikea päästä, istutuksia, jotka tarjoavat erilaisia ​​kausivaikutuksia — kaikki yhdessä tekevät helppohoitoisen modernian pihan.

Ruusutarha parvekkeella (Kangasala, Suomi)
Suomi on vaikea paikka kasvattaa ruusuja.. Ihanat englantilaiset ja ranskalaiset ruusut, jotka menestyvät jo Ruotsissa tai Tanskassa, tarvitsevat Suomessa yhä enemmän hoitoa ja tietoa. Mutta osaava puutarhuri kasvattaa englantilaiset ruusut jopa ruukussa parvekkeella.

Mökkipihan suunnittelu (Vesilahti, Suomi)
Uusi tie oli rakennettu mökin viereen ja kapea tontti järven rannalla näkyi tieltä. Se häiritsi omistajan rauhaa. Myös ilmeni, että istutuksia oli vaikea valita, koska tontti on varjoinen ja maa on hapan. Ratkaisu tuli mieleen, kun huomasin pienen japanilaisen lyhdyn. Tämä suomalainen perhe asui Japanissa muutamia vuosia, ja monet japanilaiset tavat puutarhan rakentamisesta olivat tuttuja ja sopivat tähän pihän. Esimerkikksi, japanilainen puutarhaportti, joka suojaa hyvin tieltä. Tai pienet keinotekoiset kukkulat, jossa laitetaan istutuksia ja kiviä, ettei sitten tarvitse ylläpitää vaikeaa alkuperäistä maata.